Bourita ontvangt VN-gazant De Mistura in Rabat

marokko
0
13 jan 19:13
Minister Nasser Bourita (Buitenlandse Zaken) ontmoette vandaag in Rabat de persoonlijk gezant van de VN-secretaris-generaal voor de Marokkaanse Sahara, Staffan de Mistura.

De Mistura begon vandaag aan het eerste deel van zijn regionale tour die bedoeld is om alle betrokken partijen in het Sahara-conflict om de tafel te krijgen.

De ontmoeting vond plaats in aanwezigheid van Omar Hilale, de VN-ambassadeur voor Marokko. Tijdens het gesprek herhaalde de Marokkaanse delegatie de bereidwilligheid van Rabat om het politieke proces te hervatten door deel te namen aan de rondetafelgesprekken met als doel een politieke oplossing te vinden voor het Sahara-conflict, op basis van het autonomieplan van Marokko.

Na eerdere onsuccesvolle pogingen in 2019 liet Rabat weten niet van plan te zijn terug te keren naar de onderhandelingstafel als Algiers niet aan zou schuiven. Algerije heeft echter bij verschillende gelegenheden verklaard niet deel te nemen aan nieuwe rondetafelgesprekken.

Buurland Algerije bewapent, financiert en traint de separatistische Sahrawi-beweging en wordt door Rabat gezien als belanghebbende in het Sahara-conflict.

Het bezoek van De Mistura is het eerste sinds het ontslag van zijn voorganger, de Duitser Horst Köhler. Hij nam in mei 2019 ontslag nadat hij er niet in slaagde de onverenigbare standpunten van Marokko en de Separatisten over de Sahara te verschuiven.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
rabat
staffan de mistura
verenigde naties
minurso
sahara
nasser bourita
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi