Meknes: 4 jaar cel voor autodief die ambulance stal

marokko
0
13 jan 20:29
Het hof van beroep van Meknes bevestigde donderdag de opgelegde gevangenisstraf van vier jaar voor het stelen van een ambulance.

De beklaagde werd beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie en diefstal met verzwarende omstandigheden. Hij moet naast de celstraf ook een geldboete betalen van 30.000 DH (€ 2.800), meldt dagblad Assabah.

De man stal een ambulance die geparkeerd stond voor een privékliniek in Meknes. Hij werd opgespoord aan de hand van bewakingsbeelden van de kliniek.

De verdachte is een bekende van de politie en is betrokken geweest bij meerdere autodiefstallen. De gestolen voertuigen werden gestript voor onderdelen, die daarna werden verkocht op de zwarte markt.

Bij huisdoorzoekingen in een opslagplaats in Sidi Bouzekri (Meknes) stuitte de politie op grote hoeveelheden reserveonderdelen, waaronder die uit de gestolen ambulance.

De verdachte ontkende enige betrokkenheid en beweerde slechts een schroothandelaar te zijn. De rechter ging daar niet in mee en bevestigde het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
meknes
celstraf
autodief
ambulance
kliniek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi