Geen extra aangiftes tegen Ali B in The Voice-zaak
Er zijn geen extra aangiftes binnengekomen tegen rapper en The Voice of Holland-coach Ali B.
17 January 2022
shownieuws

Het Openbaar Ministerie moet de eerder ingediende aangifte tegen de rapper nu beoordelen en beslist daarna of er een onderzoek gaat komen, laat een woordvoerder van het OM Midden-Nederland weten. Hoe lang dit duurt, kan de woordvoerder niet voorspellen.

Afgelopen dinsdag is er aangifte gedaan tegen de 40-jarige Ali B van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show, zo werd dit weekend bekend na onthullingen van het BNNVARA-programma BOOS. De aangifte is naar verluidt gedaan door een oud-kandidaat. De rapper ontkent alle aantijgingen. Het programma is voor nog onbepaalde tijd stilgelegd.

Jeroen Rietbergen, de bandleider van het muziekprogramma en partner van presentatrice Linda de Mol, erkende na het bekend worden van het nieuws dat de aantijgingen aan zijn adres juist zijn en stapte op.

Hij had wel relaties van "seksuele aard" gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Maandag maakte De Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

Tegen Marco Borsato, voormalig coach bij The Voice, is afgelopen december aangifte gedaan wegens vermeende onzedelijke betastingen. Daar is nog geen update over te melden, laat de woordvoerder van het OM weten.

© ANP 2022
ali b
openbaar ministerie
linda de mol
aangifte
the voice
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi