Twee tieners opgepakt in onderzoek naar gijzeling synagoge Texas

buitenland
0
17 jan '22
In het onderzoek naar de gijzeling in een synagoge in Texas zijn zondagavond twee tieners opgepakt in het zuiden van de Britse stad Manchester, meldt de lokale politie.

Wat hun betrokkenheid bij de gijzeling zou zijn is nog niet bekend. De twee zitten vast en worden ondervraagd.

De FBI bevestigde zondag dat de dader de Britse nationaliteit had. Het gaat om de 44-jarige Malik Faisal Akram. Zijn relatie tot de twee tieners is nog niet bekend.

Akram drong zaterdag tijdens een dienst die live op Facebook werd uitgezonden binnen bij een synagoge in Colleyville bij Dallas en Forth Worth. Hij gijzelde vier aanwezigen en eiste dat zijn "zuster" Aafia Siddiqui werd vrijgelaten.

De gijzeling werd uiteindelijk door speciale troepen beëindigd. Akram kwam daarbij om het leven. De Amerikaanse president Joe Biden noemde de gijzelingsactie zondag een "terreurdaad".

De Pakistaanse wetenschapper Siddiqui werd in 2010 door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot 86 jaar cel omdat ze in Afghanistan probeerde Amerikanen te doden. Ze zit in een gevangenis niet ver van de plek van de gijzelingsactie. Meerdere extremistische organisaties, zoals terreurbeweging Daesh, hebben de laatste jaren opgeroepen haar vrij te laten.

© ANP 2022
verenigd koninkrijk
manchester
politie
fbi
colleyville
fort worth
aafia siddiqui
joe biden
verenigde staten
pakistan
afghanistan
terrorisme
texas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?