Buitenlandminister Spanje ontevreden over migratiesamenwerking met Marokko

marokko
0
14 jan '22
De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares is ontevreden over de samenwerking met Marokko op het gebied van illegale migratie.

"We moeten meer doen", zei Albares verwijzend naar de voortdurende pogingen van migranten om vanuit Marokko de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla te bereiken. De minister herinnerde tevens aan de hulp die vanuit Madrid aan Rabat wordt verstrekt bij het terugdringen van illegale migratie.

De opmerkingen van Albares komen op het moment dat hij in eigen land wordt bekritiseerd vanwege onsuccesvolle pogingen om de Spaans-Marokkaanse betrekkingen substantieel te herstellen na ongekende spanningen in de afgelopen maanden.

De Spaanse Volkspartij (PP) heeft herhaaldelijk uitgehaald naar Albares en premier Pedro Sanchez omdat ze niet in staat zijn een einde te maken aan de diplomatieke crisis tussen de twee landen.

"Spanje wordt vandaag niet gerespecteerd in het buitenland", zei PP-politica Valentina Martinez vorige week. Ze noemde het Spaanse buitenlandsbeleid van de afgelopen zes maanden "teleurstellend".

Albares en Sanchez hebben volgens Martinez "geen duidelijke agenda" om met bondgenoten om te gaan en samenwerking te verzekeren.

© MAROKKO.NL 2022
spanje
marokko
josé manuel albares
migratiesamenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?