Sahara: meerdere Polisario-militieleden gedood bij Marokkaanse droneaanval

marokko
0
16 jan '22
Bij een droneaanval van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) zijn vrijdag meerdere militieleden van het Polisario-Front om het leven gekomen.

Dat meldt een ingewijde aan nieuwsdienst Yabiladi. De Polisario-leden waren bezig met voorbereidingen van een aanval op een FAR-post nabij de veiligheidsmuur in Mahbès.

De droneaanval werd uitgevoerd op een konvooi bestaande uit zes terreinwagens. Het exacte aantal dodelijke slachtoffers is niet bekend. De Polisario-gezinde nieuwsdienst MSP spreekt van vier doden en twee gewonden.

De droneaanval gebeurt op een kritisch moment. De VN-gezant voor de Sahara, Staffan de Mistura, is momenteel bezig met zijn eerste reis door de regio. Hij werd donderdag in Rabat ontvangen waar hij begon aan het eerste deel van zijn regionale tour die bedoeld is om alle betrokken partijen in het Sahara-conflict om de tafel te krijgen.

Het aantal incidenten in de Sahara is de afgelopen weken toegenomen. Eind 2021 had het hoofd van het Polisario-leger, Mohamed El Ouali Akeik, sympathisanten uitgenodigd om aanvallen uit te voeren "tegen de Marokkaanse vijand".

Akeik werd begin november aangesteld door Polisario-voorman Brahim Ghali.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
sahara
far
polisario
droneaanval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?