China beveelt desinfectie van internationale post uit vrees voor corona

buitenland
0
18 jan '22
De Chinese postdienst heeft zijn werknemers opgedragen om pakketjes en brieven uit het buitenland te desinfecteren.

De maatregelen komt nadat de autoriteiten hadden beweerd dat de post mogelijk de bron is van recente corona-uitbraken in het land. Bovendien hebben de autoriteiten inwoners verzocht minder spullen uit het buitenland te bestellen.

De postdienst publiceerde maandag een verklaring waarin het werknemers beval de buitenkant van alle internationale post "zo snel mogelijk" te desinfecteren. Ook moeten medewerkers die zich met de internationale pakketjes en brieven bezighouden een boosterprik tegen het coronavirus hebben gehad.

De postdienst vroeg daarnaast aan mensen om hun bestellingen vanuit "landen en gebieden met een hoog besmettingsrisico" te beperken en moeten binnenlandse en internationale post in gescheiden ruimtes verwerkt worden.

China, waar het coronavirus eind 2019 voor het eerst werd ontdekt, hanteert een streng zero-covid-beleid, wat neerkomt op strenge voorschriften die uitbraken snel moeten beëindigden. Het land heeft momenteel echter te maken met meerdere kleine uitbraken, waaronder in de hoofdstad Peking, waar volgende maand de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden.

De autoriteiten hebben de afgelopen dagen meermaals gesuggereerd dat mensen mogelijk besmet zijn geraakt door pakketjes uit het buitenland. Zo testte een vrouw uit Peking positief op het coronavirus terwijl ze niet in contact was geweest met andere geïnfecteerde mensen. Bovendien was de vrouw besmet met een variant die lijkt op een variant die in Noord-Amerika is aangetroffen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft eerder gezegd dat de kans om besmet te raken door virusdeeltjes die zich op een oppervlakte bevinden erg klein is en naarmate de tijd verstrekt verder afneemt. Desondanks zou China met het oog op de Spelen geen enkel risico willen nemen.

© MAROKKO.NL 2022
china
post
coronavirus
desinfectie
pakketjes
brieven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?