Ook tweede aangifte rond The Voice is tegen Ali B

algemeen
17
19 jan '22
Ook de tweede aangifte die is gedaan bij het Noord-Hollandse Openbaar Ministerie in de zaak rond The Voice of Holland is gedaan tegen Ali B.

De aangifte betreft een zedenzaak, zegt de advocaat van de rapper en coach in het programma Bart Swier. Ali B "betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd", aldus Swier.

Swier wil verder niet op de zaak ingaan. "We houden het bij de ontkenning." Een woordvoerder van het OM in Noord-Holland meldde woensdag dat er dinsdag nog een aangifte was gedaan in de zedenzaak rond het televisieprogramma, maar of die tegen Ali B was, kon de woordvoerder niet zeggen. Of het gaat om iets dat lang geleden speelde, of recent, kon de woordvoerder ook niet vertellen. De aangifte moet nog worden beoordeeld. Hoelang dat gaat duren, is eveneens nog onduidelijk.

Er lag al een aangifte van grensoverschrijdend gedrag tegen Ali B, naar verluidt van een oud-deelnemer. Ook die beschuldigingen ontkende hij eerder.

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van "seksuele aard" gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij.

Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

© ANP 2022
ali b
swier
openbaar ministerie
the voice
aangifte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?