Toerisme-minister Marokko ontkent vertrek Ryanair uit Marokko

marokko
0
20 jan '22
Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat zich niet terugtrekken uit de Marokkaanse markt.

Dat zei minister Fatim-Zahra Ammor (Toerisme en Ambachten) na berichten dat de Ierse prijsvechter met ingang van mei 2023 zou stoppen met vliegen op Marokko.

Pers in binnen en buitenlanden meldden eerder deze week dat Ryanair de Marokkaanse markt zou verlaten als gevolg van toegenomen spanningen tussen de bedrijfsleiding en de Marokkaanse autoriteiten. De meest recente afkondiging van het vliegverbod zou de relatie verder hebben verslechterd.

Het nieuws kwam onverwachts omdat de luchtverbindingen met Marokko erg lucratief zijn voor Ryanair. Bovendien kondigde het bedrijf onlangs aan vanaf maart te zullen starten met nieuwe seizoensverbindingen tussen Marrakech en het Franse Limoges.

Volgens minister Ammor wacht Ryanair, net zoals alle andere luchtvaartmaatschappijen, op de heropening van de grenzen om het aanbod van vluchten te hervatten. De toerismeminister zegt dat haar ministerie regelmatig contact heeft met Ryanair en dat het bedrijf bezig is met voorbereidingen op de aanstaande coronaversoepelingen.

De minister zegt niet te weten waar de geruchten vandaan komen "We hebben er geen informatie over. Ik kan je vertellen dat ze zich voorbereiden op herstel van het vliegverkeer", voegde ze eraan toe.

Geannuleerde vluchten
Prijsvechters Ryanair besloot eind vorig jaar om zich aan te sluiten bij EasyJet en alle vluchten met Marokko tot 1 februari 2022 op te schorten, langer dan het vliegverbod dat aanvankelijk tot 13 december 2021 zou gelden.

EasyJet zou het oneens zijn met de strengere handhaving van de inreisvoorschriften in Marokko. Passagiers die bij aankomst op luchthavens in Marokko positief testten op covid mochten het land niet in en de luchtvaartmaatschappij moest de reizigers op eigen kosten terugvliegen.

De maatregel viel verkeerd bij Easyjet waarop het bedrijf besloot alle 400 vluchten te annuleren.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
ryanair
coronavirus
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?