Ryanair en Easyjet: vluchten naar Marokko langer opgeschort

marokko
0
26 jan '22
Luchtvaartmaatschappijen Ryanair en EasyJet hebben veel vluchten naar Marokko in februari opgeschort

De twee prijsvechters zouden vanaf begin februari weer vliegen op Marokko maar door aanhoudende onduidelijkheden over het geldende reisverbod zijn veel vluchten inmiddels komen te vervallen.

Vluchten van Ryanair die in eerste week van februari zouden plaatsvinden zijn geannuleerd. Klanten worden sinds deze week op de hoogte gesteld van de annuleringen. Het is onduidelijk of vluchten voor de rest van de maand februari zullen doorgaan.

EasyJet heeft de meeste vluchten opgeschort tot na 27 maart, waaronder vliegverkeer vanuit Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. Alleen vluchten vanuit Genève (Zwitserland) zijn momenteel beschikbaar op de website van het bedrijf voor reisdata vanaf 22 februari.

Maandag zei buitenlandminister Nasser Bourita in de Tweede Kamer dat momenteel wordt gesproken over het hervatten van het internationaal reisverkeer maar dat de coronasituatie in Marokko nog niet voldoet aan de voorwaarden die een heropening van de grenzen mogelijk maken. 

Ondanks positieve aanbevelingen van leden van de coronacommissie is het momenteel onduidelijk of de grenzen vanaf 1 februari open gaan.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
ryanair
easyjet
vliegverbod
reisverbod
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?