Frans energiebedrijf investeert $ 10 miljard om groene waterstof te produceren in Marokkaanse Sahara

marokko
20
27 jan '22
Total EREN start binnenkort met het uitrollen van een megaproject in het zuiden van Marokko om groene waterstof en ammoniak te produceren.

De dochteronderneming van het Franse Total Energy is gespecialiseerd in duurzame energie en gaat op een oppervlakte van zo'n 170 hectare een productiefaciliteit opzetten voor groene waterstof en ammoniak.

De haalbaarheidsstudie voor het project is bijna voltooid en verwacht wordt dat daarna kan worden gestart met de bouw van de installaties voor het project. Het gigantische bouwwerk zal een capaciteit hebben van 10 gigawatt en gebruik maken van wind- en zonne-energie.

De productielocatie zal worden opgezet in de regio Guelmim-Oued Noun, in de Marokkaanse Sahara, en zal naar verwachting in het jaar 2025 in gebruik worden genomen.

Het project maakt deel uit van het energietransitieplan van Marokko waarbij de industriële sector steeds meer gebruik zal maken van groene energie.

Verwacht wordt dat Marokko een leidende positie zal innemen in de productie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
sahara
guelmim-oued noun
total eren
waterstof
ammoniak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?