Marokko zondag tegen stug Egypte

marokko
0
28 jan '22
Marokko speelt zondag om 16:00 uur in de kwartfinale van de Afrika Cup tegen Egypte.

De selectie van de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodzic rekende dinsdag dankzij doelpunten van Youssef El-Nesyri en Achraf Hakimi af met Malawi (2-1), al liet het de Marokkaanse voetbalsupporters even schrikken door vroeg in de wedstrijd op achterstand te komen.

In de kwartfinale komen de 'Leeuwen van de Atlas' nu Egypte tegen, dat met 7 titels het land is dat het vaakst de Afrika Cup won (tegenover 1 Afrika Cup voor Marokko). Marokko is dus gewaarschuwd.

Ondanks dat Egypte het land is met de meeste gewonnen Afrika Cups, zijn alle bookmakers die op soswedden.com/sportweddensites te vinden zijn (met info over het belang van spelen bij legale bookmakers, criteria voor het vinden van de beste bookmaker voor sport en een klassement), meer overtuigd van Marokko dan Egypte.

De grote ster aan de kant bij Egypte is Liverpool-aanvaller Mohamed Salah, maar ook spelers als Trezeguet (Aston Villa) als Mohamed Elneny (Arsenal) hebben enige naam gemaakt in het topvoetbal.

Egypte won in de achtste finales na strafschoppen van het sterke Ivoorkust. Dit zal het moraal van de selectie van Carlos Queiroz weliswaar goed hebben gedaan, maar fysiek zal het lange duel zijn sporen hebben nagelaten. Een voordeel voor Marokko, dat ‘maar’ 90 minuten nodig had tegen Malawi om zich te kwalificeren voor de kwartfinale.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
afrika cup
egypte
caf
vahid halilhodzic
achraf hakimi
youssef el-nesyri
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?