Redding Rayan weer een stap dichterbij

marokko
147
4 feb '22
De redding van de 5-jarige Rayan die al ruim drie dagen vastzit in een meer dan 30 meter diepe put, is weer een stap dichterbij gekomen.

Reddingswerkers graven inmiddels een horizontale tunnel om Rayan te bereiken. Ze doen dit vanuit een enorm gat dat bij de put is gemaakt.

De put zelf is met nog geen halve meter in doorsnee zo smal dat het kind op een andere manier moest worden bevrijd. Lokale media melden dat de helpers nu heel dicht bij de jongen zijn.

Rayan viel dinsdagmiddag per ongeluk in de droge put in de buurt van zijn huis nabij het plaatsje Tamrout (provincie Chefchaouen). Met zwaar materieel zijn talrijke kubieke meters grond bij de schacht verwijderd.

De helpers moesten de graafwerkzaamheden herhaaldelijk onderbreken omdat ze vreesden dat de grond zou instorten. De reddingswerkers lieten eerder een camera zakken om de gezondheid van de jongen te controleren, en hij kreeg water en zuurstof.

Mensen over de hele wereld volgen de reddingsoperatie op sociale media, die ook live op Marokkaanse zenders wordt uitgezonden.

© ANP/Marokko.nl 2022
marokko
rayan
waterput
chefchaouen
tamrout
imghrane
reddingswerkers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?