Reddingsoperatie Rayan vordert heel langzaam

marokko
147
5 feb '22
De reddingswerkers die zich een weg banen naar de 5-jarige Rayan, die al ruim vier dagen op 32 meter diepte in een put zit opgesloten, vorderen maar heel langzaam.

Het gaat centimeter voor centimeter, nu uiterst voorzichtig wordt geprobeerd een horizontale verbindingsgang te graven.

Het gaat waarschijnlijk nog wel verscheidene uren duren, zei een meehelpende ingenieur zaterdagavond tegen de publieke zender 2M. Rayan viel dinsdagmiddag per ongeluk in de droge put in de buurt van zijn huis in de noordelijke provincie Chefchaouen.

Naar schatting moeten nog 80 centimeter stenen en zand worden verwijderd om bij het kind te kunnen komen. Dat gebeurt met de hand om instortingsgevaar en grondverschuivingen te voorkomen. Het plaatsen van betonnen stutten helpt daarbij.

Bij de ingang van de tunnel staat een groep brandweerlieden met medische apparatuur klaar om in actie te komen. Ook zijn een ambulance en een politiehelikopter ter plekke, evenals de ouders van het kind.

Op beelden van een inspectiecamera leek Rayan, op de rug gezien, op zijn zij te liggen. Operatieleider Abdelhadi Tamrani zei zaterdag dat het "onmogelijk is om met zekerheid te zeggen dat hij leeft".

© ANP 2022
marokko
rayan
waterput
chefchaouen
tamrout
imghrane
reddingswerkers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?