Marokko kleurt grotendeels groen na afname coronabesmettingen

marokko
3
21 feb '22
Door de afname in het aantal coronabesmettingen kleuren nagenoeg alle regio's in Marokko groen.

Dat meldt Mouad Lamrabet van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid. Volgens Lamrabet betreft de verbetering alle regio's van Marokko maar sommige provincies kleuren nog steeds oranje.

Vorige week nam het aantal besmettingen af met 52 procent. Het wekelijkse testpositiviteitspercentage daalde van 7 naar 3,5 procent. Het reproductiegetal (R) bedraagt momenteel 0,79, dat betekent dat iemand die het coronavirus draagt gemiddeld 0,79 andere personen aansteekt.

Het aantal nieuwe gevallen van ernstige covidbesmettingen daalde met 49,3 procent. Er werden vorige week 222 nieuwe patiënten opgenomen op de intensive care, tegenover 300 ontslagen.

Toch is de Omicron-golf nog niet compleet voorbij. Volgens Lamrabet zal een groene week het reproductiegetal verder doen afnemen waardoor regio's die nu nog oranje kleuren ook als veilig zullen worden beschouwd.

Ook blijft de kans bestaan dat een nieuwe variant de kop op doet. "Het is momenteel onmogelijk om voorspellingen te doen", zei Lamrabet en roept iedereen op waakzaam te blijven en een prik te halen.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
coronagolf
kleurcode
virusmutatie
omicron
coronavirus
mouad lamrabet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?