Algerijnse president Tebboune feliciteert Brahim Ghali en herhaalt steun voor Polisario

buitenland
2
28 feb '22
De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft een felicitatieboodschap verstuurd aan Polisario-voorman Brahim Ghali.

Tebboune heeft ter gelegenheid van de 46e verjaardag van de zelfproclamatie van de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR) opnieuw zijn steun uitgesproken voor het Polisario-Front en het Sahrawi-volk.

"Het Sahrawi-volk heeft op internationaal niveau veel respect en brede steun gekregen voor hun vastberadenheid om de strijd voor hun zelfbeschikking voort te zetten en hun soevereiniteit over hun land uit te oefenen", schreef de Algerijnse president in een boodschap aan Ghali.

Tebboune sprak zijn vastberadenheid uit om met de leider van de separatisten samen te werken om het partnerschap "tussen de twee broederlijke volkeren" te versterken.

Ook in Duitsland werd stilgestaan bij de verjaardag van SADR. Tientallen Marokkanen demonstreerden zondag in de Duitse stad Bremen tegen het hijsen de SADR-vlag op het regionale parlementsgebouw.

De demonstranten droegen complete landkaarten van Marokko bij zich en spandoeken waarin ze de nadruk legden op de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

© MAROKKO.NL 2022
algerije
sadr
polisario
abdelmadjid tebboune
brahim ghali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?