Marokko: leraren verlengen landelijke onderwijsstaking

marokko
13
8 mrt '22
De landelijke staking van contractleraren in Marokko zal met een week worden verlengd.

Dat meldt de Nationale Coördinatie van Contractuele Leraren in Marokko (CNPCC). Duizenden leerkrachten staken al sinds eind februari.

Ook werd van 3 tot 6 maart een mars in Rabat gehouden maar die mondden uit in schermutselingen tussen actievoerders en ordediensten. Volgens de CNPCC werd de "vreedzame driedaagse mars" beantwoord met "repressie".

Tijdens de driedaagse mars (tussen 3 en 6 maart) werd geprotesteerd bij het hoofdkantoor van het Ministerie van Onderwijs. Demonstranten riepen op tot integratie arbeidsplekken in de publieke sector zonder in te hoeven leveren op de huidige arbeidsvoorwaarden.

De mars liep echter uit in schermutselingen tussen actievoerders en ordediensten. Volgens de CNPCC werd de "vreedzame mars" beantwoord met "repressie". Er werden ruim 100 leraren opgepakt.

CNPCC omschrijft de arrestaties als "aanval gericht op leraren" en benadrukte dat de daden "de vastberadenheid van de regering tonen om leraren te vernederen en te degraderen". CNPCC meldt dat donderdag 10 maart protesten zullen worden gehouden voor de rechtbank in Rabat.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
onderwijs
staking
contractleraren
cnpcc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?