Britse Kelix Bio neemt Marokkaanse Pharmaceutical Institute over

marokko
0
9 mrt '22
Het Britse Kelix bio kondigt zijn intrede in Marokko aan met de overname van Pharmaceutical Institute, een van de belangrijkste fabrikanten en distributeurs van farmaceutische producten in Marokko.

De overnameovereenkomst werd woensdag bekend gemaakt door een van de medeoprichters van Kelix Bio, Development Partners International (DPI), een toonaangevende investeringsmaatschappij die zijn pijlers richt op de Afrikaanse markt.

Met een geschatte wereldwijde marktwaarde van 750 miljoen dollar wil Kelix Bio de toegang tot kwaliteitsgeneesmiddelen tegen betaalbare prijzen op het Afrikaanse continent uitbreiden. Met de overname van Pharmaceutical Institute krijgt de Britse onderneming ook toegang tot West-Afrika.

Pharmaceutical Institute Groupe, opgericht in 1989 door de familie Sedrati, heeft een sterke lokale productie- en distributiebasis. Het familiebedrijf beschikt over licenties van vele multinationale laboratoria, waaronder het Amerikaanse Johnson & Johnson, het Zwitserse Galderma en het Engelse Reckitt Benckiser.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Marokkaanse autoriteiten.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
verenigd koninkrijk
kelix bio
johnson en johnson
reckitt benckiser
pharmaceutical institute
sedrati
galderma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?