Marokko en Mauritanië ondertekenen 13 nieuwe verdragen

marokko
2
12 mrt '22
Premier Aziz Akhanouch en zijn Mauritaanse evenknie Mohamed Ould Bilal Messaoud hebben vrijdag in Rabat 13 nieuwe verdragen ondertekend.

De samenwerkingsovereenkomsten hebben betrekking op verschillende gebieden, waaronder landbouw, diergezondheid, zeevisserij, milieu, toerisme, industrie, volksgezondheid, beroepsopleiding, ruimtelijke ordening en buitenlandse investeringen.

De twee landen willen de onderlinge betrekkingen intensiveren en maakten vrijdag van de gelegenheid gebruik om de resultaten van de samenwerking op verschillende gebieden (politiek, economisch en cultureel) te evalueren.

De Mauritaanse premier heeft aangegeven vastbesloten te zijn de bilaterale betrekkingen te versterken en hun vooruitzichten te verbreden.

In een gezamenlijk persbericht prees Mauritanië "de voortdurende inspanningen van koning Mohammed VI" als voorzitter van het Al-Quds-comité, voor zijn inspanningen voor humanitaire en sociale projecten en voor zijn "baanbrekende rol" bij het consolideren van de basis voor duurzame ontwikkeling, vrede, veiligheid en stabiliteit in Afrika.

Mauritanië prees ook de rol van Marokko bij het oplossen van de Libische crisis en verwelkomde de financiële bijdrage van Marokko ter ondersteuning van het primaire investeringsprogramma aan de groep van vijf Sahellanden.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
mauritanië
verdrag
aziz akhannouch
mohamed ould bilal messaoud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?