Ziyech en Mazraoui voelen niets voor rentree voetbalploeg Marokko

marokko
1
13 mrt '22
Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech voelen niets voor een terugkeer naar de nationale voetbalploeg van Marokko.

Dat lieten ze weten op sociale media, nadat bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa had onthuld dat het tweetal weer zou worden opgenomen in de voorlopige selectie voor de twee duels in de play-offs van eind deze maand met Congo voor een ticket voor het WK in Qatar.

Ziyech (Chelsea) en Mazraoui (Ajax) ontbraken eerder dit jaar op de Afrika Cup vanwege een conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic. De trainer uit Bosnië vond het gedrag van Ziyech niet passen in zijn selectie en nam het Mazraoui onder meer kwalijk dat hij zich te makkelijk met een blessure had afgemeld.

Mazraoui is niet beschikbaar omdat hij nog steeds niets van zijn bondscoach heeft gehoord. "Daarom heb ik dit besluit met pijn in mijn hart genomen. Na alles wat er is gezegd, had ik onlangs nog steeds het fatsoen om te praten over de situatie van de afgelopen jaren", liet hij weten.

"Dat deed ik uit liefde voor de supporters en mijn land Marokko. Om met de coach in gesprek te gaan en de misverstanden rondom mijn persoon uit de wereld te helpen, is voor mij van het grootste belang. Ik wens het team alle goeds.".

Ook Ziyech voelt niets voor een terugkeer. "Ik hou van mijn land en spelen voor het Marokkaanse nationale elftal, dus het is met grote droefheid dat ik moet aankondigen dat ik niet zal terugkeren. Het spijt me voor de supporters. Dit was geen makkelijke beslissing, maar helaas heb ik het gevoel dat ik geen andere keuze heb. Ik hoorde het nieuws over de voorselectie op hetzelfde moment als iedereen, dus ik geef deze verklaring om ervoor te zorgen dat je de waarheid rechtstreeks van mij hoort.".

© ANP 2022
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
qatar
chelsea fc
afc ajax
afrika
caf
afrika cup
vahid halilhodžić
noussair mazraoui
hakim ziyech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?