Israël meldt 'onbekende' coronavariant te hebben ontdekt: combinatie van BA.1 en BA.2

buitenland
5
16 mrt '22
In Israël zijn twee besmettingen ontdekt met een tot nu toe onbekende variant van het coronavirus, die de subvarianten BA.1 en BA.2 combineert.

Dat heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid woensdag bekendgemaakt. De variant zou niet leiden tot ernstige ziekte.

"De variant was nog onbekend en de twee gevallen werden ontdekt na PCR-testen op de luchthaven Ben Gurion bij reizigers die Israël binnenkwamen", aldus het zorgministerie in een persbericht. De variant is vermoedelijk in Israël ontstaan. "De besmette personen vertoonden milde symptomen, koorts, hoofd- en spierpijn en hadden geen bijzondere medische verzorging nodig.".

Het hoofd van de anticoronastrategie van de Israëlische regering, Salman Zarka, zegt dat er in dit stadium geen reden voor bezorgdheid is omtrent ernstige gevallen.

Israël heeft in februari afstand genomen van de vaccinnatiepas en begin maart het land ook opengesteld voor ongevaccineerde reizigers, voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie.
De Joodse staat was een van de eerste landen die in december 2020 een grootschalige vaccinatiecampagne startte, dankzij een overeenkomst met farmaceut Pfizer.

© MAROKKO.NL 2022
israel
virusmutatie
coronavirus
subvariant
ba.1
ba.2
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?