Groot-Casablanca: 1.200 objecten worden op monumentenlijst geplaatst

marokko
0
17 mrt '22
Om het architecturale en stedelijke erfgoed van Casablanca te behouden, is het Stedelijk Agentschap van Casablanca een project gestart om objecten te registreren als nationaal erfgoed.

De registratie moet het bewustzijn van het architectonisch en stedelijk erfgoed van de economische hoofdstad te vergroten en het mogelijk maken acties te starten om vervallen objecten te renoveren.

Het initiatief moet het voor lokale autoriteiten ook makkelijker maken om objecten op te laten nemen op de lijst van universeel erfgoed van de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO).

Het project omvat 1.200 architectonische en stedenbouwkundige elementen die zich bevinden in de regio Groot-Casablanca en omvat de prefecturen Casablanca, Mohammedia, de provincies Mediouna en Nouaceur en de gemeente El Mansouria (provincie Benslimane).

Gebouwen, stedelijke ensembles en openbare ruimtes met een erfgoedkarakter vallen allen onder architectonische en stedelijke elementen die in aanmerking komen.

Het project zal worden uitgevoerd in drie verschillende batches, elk bestaande uit 400 objecten. De registratieprocedure duurt 24 maanden (8 maanden voor elk deel).

© MAROKKO.NL 2022
marokko
casablanca
erfgoed
architectuur
renovatie
unesco
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?