Duitsland benoemt nieuwe ambassadeur voor Marokko

marokko
3
10 apr '22
Duitsland heeft een nieuwe ambassadeur voor Marokko benoemt.

Robert Dölger, voormalig commissaris voor sub-Sahara Afrika en de Sahel, neemt het stokje over van Götz Schmidt-Bremme.

De benoeming van een nieuwe ambassadeur laat al een tijd op zich wachten. Schmidt-Bremme verloor steun in Rabat nadat hij zich negatief uitliet over het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara.

Volgens de Duitse pers is de keuze voor Dölger ingegeven door de Duitse buitenlandminister Annalena Baerbock. Naar verluidt is ook koning Mohammed VI voorstander voor de benoeming van Dölger.

Robert Dölger wordt beschouwd als één van de veteranen van het Duitse corps diplomatique en kan terugkijken op een lange loopbaan. Hij trad in 1991 toe tot het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft sindsdien diplomatieke missies gevoerd in onder meer Burkina Faso, het Midden-Oosten, Turkije, Azië en de NAVO.

De benoeming van Dölger komt na het einde van de diplomatieke crisis tussen Rabat en Berlijn. De betrekkingen tussen de twee landen werden onlangs hervat nadat Baerbock liet weten de Sahara-plannen van Rabat te zullen steunen. De betrekkingen met Duitsland werden vorig jaar maart door Rabat in de ijskast gelegd, mede door het Sahara-standpunt van de toenmalige Duitse regering.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
duitsland
ambassadeur
robert dölger
götz schmidt-bremme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?