Montpellier: belager gesluierde moslima's is gepensioneerde politieagent

buitenland
18
16 apr '22
De man die in het Zuid-Franse Montpellier werd gezocht voor de mishandeling van twee jonge moslima's is opgepakt.

De 60-jarige man is een gepensioneerde politieagent, meldt nieuwsdienst Actu.fr

Eerder deze week ontstond ophef nadat beelden opdoken waarop te zien is dat twee gesluierde vrouwen door een man werden belaagd. Op videobeelden is te zien hoe de man aan het haar trekt van een van de twee Noord-Afrikaanse vrouwen.

De vrouwen schreeuwden om hulp, terwijl de man hen publiekelijk aanviel. De man probeerde de sluier van de jonge vrouw van haar hoofd te trekken. Ook pakt hij haar mobiele telefoon een gooit hij deze richting de persoon die de beelden filmt.

De politie slaagde er in de man te identificeren aan de hand van de beelden. Hij stond op het punt gearresteerd te worden toen hij zelf op het politiebureau verscheen om aangifte te doen tegen de twee jonge vrouwen, wegens het "schenden van zijn rechten".

Volgens de voormalige agent zouden de twee jonge vrouwen hebben gedreigd zijn hond te doden. Hij was zijn teckel aan het uitlaten toen de vrouwen hem uitscholden, beweert de man.

Het parket van Montpellier heeft vrijdagochtend besloten de verdachte door te verwijzen, hij zal in september worden berecht voor beledigingen en racistische agressie.

Beelden van de mishandeling werden veel gedeeld op sociale netwerken waar de aanval werd veroordeeld en omschreven als haat tegen moslims. Ook hekelt men het stilzwijgen van de Franse pers die geen aandacht heeft besteedt aan het voorval.

© MAROKKO.NL 2022
frankrijk
montpellier
moslimhaat
geweld
racisme
discriminatie
islmofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?