Daesh eist aanslag op moskee in Afghanistan op

buitenland
0
21 apr '22
Terreurbeweging Daesh heeft een bloedige aanslag op een sjiitische moskee in het noorden van Afghanistan opgeëist.

Daarbij zijn volgens de politie minstens elf mensen om het leven gekomen. Een official had eerder melding gemaakt van zeker 25 slachtoffers.

De aanslag in de stad Mazar-e-Sharif is de tweede aanval op een sjiitisch doelwit in het land in drie dagen. Zeker vijftien mensen raakten gewond.

Op sociale media werden beelden gepost van slachtoffers die van de moskee naar een ziekenhuis werden gebracht. Het gebedshuis is omringd door glasscherven.

De sjiitische Hazara-minderheid maakt tussen de 10 en 20 procent uit van de overwegend soennitische bevolking van Afghanistan, dat 38 miljoen inwoners telt. De groep is geregeld doelwit van aanvallen, die afwisselend aan de Taliban en Daesh worden toegeschreven. Dinsdag kwamen bij een aanslag in een sjiitische wijk van de hoofdstad Kabul zeker zes mensen om en raakten er 25 gewond.

Ook in de Noord-Afghaanse stad Kunduz, waar eerder Nederlandse eenheden waren gelegerd, werd donderdag een aanslag gepleegd, waarbij zeker vier mensen omkwamen en achttien gewond raakten.

© ANP 2022
taliban
kabul
kunduz
daesh
afghanistan
mazar-i-sharif
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?