Bekende zaakwaarnemer Raiola 'vecht voor zijn leven'

sport
0
28 apr '22
Mino Raiola heeft op Twitter van zich laten horen. De bekende makelaar van veel topvoetballers reageerde op berichten in veel Italiaanse media dat hij overleden zou zijn.

"Kennelijk kan ik gereanimeerd worden", staat onder meer in de tweet. De 54-jarige Raiola is al een tijdje ernstig ziek.

Dokter Alberto Zangrillo van een ziekenhuis in Milaan bevestigt aan Italiaanse media dat de zaakwaarnemer vecht voor zijn leven. "Maar ik ben verontwaardigd over de berichten van journalisten die speculeren over zijn leven."

Ook José Fortes Rodriguez, een assistent van Raiola in Nederland, zegt dat de bekende zaakwaarnemer nog in leven is. "Hij ligt slecht, maar is niet overleden", laat hij aan verschillende media weten.

Zlatan Ibrahimovic

Raiola is zaakwaarnemer van bekende voetballers als Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Paul Pogba, Matthijs de Ligt en andere Nederlandse internationals als Denzel Dumfries, Donyell Malen, Ryan Gravenberch en Owen Wijndal.

Ook behartigt hij de belangen van Ajacieden Noussair Mazraoui en Brian Brobbey. Justin Kluivert, Calvin Strengs Myron Boadu hebben zich ook bij hem aangesloten. Hij wordt al jaren gezien als een van de meest invloedrijke spelersmakelaars ter wereld.

Raiola werd geboren in Italië maar groeide op in Haarlem, waar zijn ouders een restaurant begonnen. Hij begon zijn loopbaan als zaakwaarnemer bij Sport Promotions, het bedrijf van voetbalmakelaar Rob Jansen. Na een tijd voor Jansen gewerkt te hebben, besloot Raiola voor zichzelf aan de slag te gaan.

De eerste grote transfer die Raiola verrichte, was die van Pavel Nedved van Sparta Praag naar Lazio, in 1996. In de 26 jaren die daarna volgden was Raiola betrokken bij de grootste transfers. Hij transfereerde Ibrahimovic in 2004 van Ajax naar Juventus en staat de Zweed nog steeds bij.

Ook Mario Balotelli, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma en Moise Kean behoren tot zijn cliënten.

© ANP 2022
mino raiola
matthijs de ligt
denzel dumfries
donyell malen
italië
zlatan ibrahimović
paul pogba
erling braut håland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?