Koning Mohammed VI geeft startsein voor bouw Ibn Sina-ziekenhuis in Rabat

marokko
13
6 mei '22
Koning Mohammed VI heeft donderdag in Rabat het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe Ibn Sina-ziekenhuis.

De bouw van het nieuwe ziekenhuis duurt zo'n 48 maanden en moet de huidige gezondheidsfaciliteiten van het Ibn Sina-ziekenhuis vervangen. Het huidige ziekenhuis werd in 1954 ingehuldigd.

Het ziekenhuis telt straks 33 verdiepingen en een capaciteit van 1.000 bedden verdeeld over een totale oppervlakte van 11,4 hectare. Het bouwproject kost zo'n 6 miljard DH (€ 570 miljoen)

Met een overdekte oppervlakte van meer dan 190.000 vierkante meter zal het ziekenhuis beschikken over intensive care-afdelingen, een eerstehulpafdeling, reanimatie-eenheden, een eenheid voor de bestrijding van ernstige luchtwegaandoeningen en een hemodialysecentrum.

Behalve het hightech ziekenhuis omvat de nieuwe zorgtoren straks ook ​​een groot conferentiecentrum, een onderzoekscentrum gewijd aan hart- en vaatziekten, helikopterplatformen, 1.300 parkeerplaatsen en meerdere groene ruimten om het herstelproces van patiënten te bespoedigen.

Het huidige Ibn Sina-ziekenhuis zal worden omgebouwd tot groene zones en tuinen en uiteindelijk een zorgmuseum huisvesten.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
rabat
ziekenhuis
ibn sina
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?