Bahrein herhaalt steun voor Marokkaans autonomieplan

marokko
0
11 mei 0:49
De Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullatif Bin Rashid Al Zayani, herhaalde het standpunt van zijn land ter ondersteuning van het Marokkaans karakter van de Sahara.

Dat deed hij in een gezamenlijke verklaring die werd afgegeven na gesprekken met zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita dinsdag in Marrakech.

De Bahreinse minister herinnerde aan de opening van het Bahreinse consulaat in het Zuid-Marokkaanse Laâyoune in december 2020.

De Golfstaat maakte de komst van het consulaat in november van dat jaar bekend na een telefoongesprek tussen koning Mohammed VI en de koning van Bahrein Sheikh Hamad Bin Isa Al Khalifa.

De Marokkaanse monarch beschreef de komst van het consulaat als historisch en een weerspiegeling van de steun van Bahrein inzake de territoriale integriteit van Marokko.

Sinds november 2019 heeft de opening van verschillende Afrikaanse diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen in Dakhla en Laayoune meer geloof gegeven aan de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
bahrein
sahara
marrakech
abdullatif bin rashid al zayani
nasser bourita
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?