Al Jazeera: journaliste geëxecuteerd door Israëlisch leger (video)

buitenland
43
11 mei '22
Al-Jazeera Journaliste Shireen Abu Akleh die woensdagochtend om het leven is gekomen is in koele bloede geëxecuteerd door het Israëlisch leger.

Dat melden de Palestijnse autoriteiten en nieuwszender Al Jazeera woensdag.

LET OP: BEELDEN KUNNEN SCHOKKEND ZIJN:

De 51-jairge verslaggeefster werd door het hoofd geschoten door het Israëlisch bezettingsleger toen ze verslag deed van een inval van Israëlische troepen in een Palestijns vluchtelingenkamp in de buurt van Jenin.

Twee andere journalisten zouden gewond zijn geraakt. Het gaat om een producer van Al Jazeera en een journalist van een Palestijnse krant. Een fotograaf van het Franse persbureau AFP was ter plaatse toen Abu Akleh stierf. Die bevestigt dat de 51-jarige vrouw is doodgeschoten door Israëlische militairen en benadrukt dat ze een persvest droeg.

Het Israëlische leger beweert dat journalisten mogelijk zijn geraakt door "schoten van Palestijnen" maar journalisten en de bureauchef van Al Jazeera in Ramallah, Walid al-Omary, zeggen dat er niet werd geschoten door de Palestijnen.

Al Jazeera roept de internationale gemeenschap op Israël verantwoordelijk te houden voor Abu Aklehs dood. "Bij een flagrante moord, in strijd met internationale wetten en normen, hebben de Israëlische bezettingstroepen in koelen bloede de correspondent van Al Jazeera in Palestina vermoord", staat in een verklaring van de in Qatar gevestigde zender.

De Israëlische Buitenlandminister Yair Lapid zegt de dood van Abu Akleh te betreuren en biedt aan een gezamenlijk onderzoek te starten met de Palestijnse autoriteiten.

© ANP/Marokko.nl 2022
palestina
israel
westelijke jordaanoever
jenin
frankrijk
al jazeera
shireen abu akleh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?