VS-buitenlandminister Blinken wegens coronabesmetting afwezig op anti-Deash-bijeenkomst Marrakech

marokko
16
11 mei 16:18
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, is vandaag niet aanwezig op de bijeenkomst van de anti-Deah-coalitie.

De eerste bijeenkomst in Afrika van de coalitie vindt vandaag plaats in Marrakech.

Blinken maakte eerder deze week bekend dat hij de bijeenkomst niet zou bijwonen en dat hij zou worden vertegenwoordigd door de Amerikaanse staatssecretaris voor Politieke Zaken, Victoria Nuland.

In een telefoongesprek met buitenlandminister Nasser Bourita bedankte Blinken vandaag Rabat voor het organiseren van de ministeriële bijeenkomst van de Global Coalition tegen Daesh en prees de inzet van Marokko voor de strijd tegen internationaal terrorisme en de rol die het land speelt bij het bevorderen van regionale veiligheid en stabiliteit.

Het conclaaf van Marrakech word bijgewoond door vertegenwoordigers van meer dan 80 landen en internationale organisaties. Op de bijeenkomst wordt onder meer gesproken over de uitdagingen die terrorisme met zich meebrengt en de herpositionering van terreurgroep Daesh op het Afrikaanse continent.

Ook de Nederlandse buitenlandminister Wopke Hoekstra is aanwezig in Marokko. Vanuit Marrakech maakte hij bekend dat Den Haag het Marokkaanse autonomievoorstel voor de Sahara steunt.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
nasser bourita
daesh
afrika
marrakech
verenigde staten
antony blinken
victoria nuland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?