'Islamsafari' Wilders en haatmaat Dewinter weer niet welkom in Brusselse Molenbeek

algemeen
5
12 mei 19:16
PVV-leider Geert Wilders is opnieuw niet welkom in de multiculturele Brusselse wijk Molenbeek.

Samen met zijn Vlaamse haatverwant Filip Dewinter wilde Wilders er protesteren tegen de 'islamisering' die ze bespeuren, maar het gemeentebestuur geeft geen toestemming.

Beide politici wilden de Brusselse gemeente bezoeken, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in Humo had laten weten dat hij zich niet in België voelde wanneer hij door Molenbeek rijdt.

Vijf jaar geleden dwarsboomde het gemeentebestuur een soortgelijk plan van Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Dewinter. De rechter gaf de twee politici naderhand gelijk. Daardoor geruggesteund wilden ze het vrijdag opnieuw proberen. Ze zien Molenbeek, dat veel moslims telt, als een haard van het jihadisme in Europa.

Dewinter en Wilders hadden een officiële aanvraag ingediend voor hun wandeling door Molenbeek maar de burgemeester heeft deze via een politieverordening verboden. De politie zag risico's in het bezoek.

De actie is niet enkel verboden voor beide politici, maar voor alle deelnemers, tegenhangers en samenscholingen van personen in het kader van de actie. Wie toch actie voert op Molenbeeks grondgebied zal bestraft worden. 

© ANP 2022
belgie
brussel
molenbeek
geert wilders
pvv
filip dewinter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi