Brusselse politie belet Wilders multiculturele wijk Molenbeek te bezoeken

algemeen
6
13 mei 12:41
PVV-leider Geert Wilders is staande gehouden door de politie toen hij een Brusselse wijk Molenbeek wilde bezoeken.

De politie liet de extreemrechte politicus en het gelijkgezinde Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter niet door omdat het bestuur van de Brusselse gemeente Sint-Joost hun bezoek heeft verboden.

Wilders en Dewinter wilden de 'islamisering' die ze in Sint-Joost-ten-Node bespeuren aan de kaak stellen. Ze waren uitgeweken naar Sint-Joost, dat veel islamitische inwoners heeft, omdat de Molenbeekse burgemeester hun plan om dat stadsdeel aan te doen had gedwarsboomd.

Vijf jaar geleden dwarsboomde het gemeentebestuur een soortgelijk plan van Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Dewinter. De rechter gaf de twee politici naderhand gelijk. Daardoor geruggesteund wilden ze het vrijdag opnieuw proberen. Ze zien Molenbeek, dat veel moslims telt, als een haard van het jihadisme in Europa.

De actie is niet enkel verboden voor beide politici, maar voor alle deelnemers, tegenhangers en samenscholingen van personen in het kader van de actie. Wie toch actie voert op Molenbeeks grondgebied zal bestraft worden.

De twee politici gaan het verbod aanvechten bij de rechter, zeggen ze. Die gaf hun na een eerdere vergeefse poging om Molenbeek te bezoeken naderhand gelijk.

© ANP 2022
belgie
brussel
molenbeek
geert wilders
pvv
filip dewinter
islamsafari
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi