Vastgoedroof: 7 arrestaties in Nador wegens verdenkingen van fraude

marokko
0
13 mei 18:27
De autoriteiten in Nador hebben deze week één van de belangrijkste vastgoedontwikkelaars van de stad gearresteerd.

De arrestatie maakt onderdeel uit van een grootschalig onderzoek naar vastgoeddiefstal. Het aantal arrestaties is opgelopen tot zeven.

Het fraudeonderzoek werd gestart nadat het parket klachten ontving van slachtoffers. De meeste zaken vonden plaats in stedelijke gebieden.

Het criminele netwerk heeft het vooral gemunt op vastgoed van ouderen en diaspora (MRE). De groep vervalste volmachten en identiteitskaarten van Marokkanen die in het buitenland wonen.

In één van de gevallen deden erfgenamen van een stuk landbouwgrond aangifte nadat ze ontdekten dat het perceel meer dan eens was doorverkocht, zonder hun medeweten. De fraude werd ontdekt na het raadplegen van het kadaster en het cartografiebureau.

De nieuwe 'eigenaar' stelde voor om het perceel over te dragen aan de rechtmatige eigenaren maar de officier van justitie kwam tussenbeide en startte een onderzoek.

Kamerlid Mohammadi Touhtouh stelde onlangs nog Kamervragen aan binnenlandminister Abdelouafi Laftit en wees op het alarmerende fenomeen waarbij criminele netwerken op slinkse wijze vastgoedactiva stelen.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
nador
vastgoedroof
fraude
arrestatie
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi