Marokko start landelijke campagne om borstvoeding te bevorderen

marokko
0
16 mei '22
Het ministerie van Volksgezondheid is maandag gestart met een nationale campagne om borstvoeding te bevorderen.

Met de slogan "Borstvoeding: voor een betere investering in de ontwikkeling van de vroege kinderjaren" wijs het zorgministerie op de voordelen van borstvoeding voor baby's en wil het ouders aanmoedigen "vroeg en exclusief" borstvoeding te geven.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat borstvoeding tijdens de eerste zes maanden van het leven van een kind een grotere kans op een goede groei biedt. Borstvoeding vermindert ook het risico van de moeder op ziekten zoals borst- en eierstokkanker, diabetes en hartaandoeningen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er een duidelijk verband tussen langdurig borstvoeding geven en hoge scores op intelligentietests en academische prestaties, wat bijdraagt ​​aan een betere neurocognitieve ontwikkeling.

Het ministerie hoopt met de meerjarige campagne dat tegen het jaar 2025 minstens de helft van de nieuwe moeders borstvoeding geeft binnen het uur na de bevalling en dat de helft van de moeders gedurende de eerste zes levensmaanden borstvoeding blijft geven. De campagne richt zich op ouders en zorgpersoneel.

Het zorgministerie heeft echter steeds meer moeite met het bereiken van die doelstelling. In slechts 42 procent van de gevallen ontvangen pasgeborenen borstvoeding en slechts 35 procent van de moeders geeft het kind gedurende de eerste zes maanden exclusief borstvoeding.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
zorg
volkgsgezondheid
campagne
borstvoeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?