Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas

buitenland
0
25 mei '22
Een 18-jarige man heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie.

De kinderen variëren in leeftijd van zeven tot tien. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten.

In een eerste reactie sprak gouverneur Greg Abbott van een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad. Er vielen ook gewonden in de school in de plaats Uvalde, ongeveer 130 kilometer ten westen van San Antonio. Het Universitair Ziekenhuis in San Antonio meldde vlak na de schietpartij op Twitter dat het twee slachtoffers met schotwonden had opgenomen.

Beide patiënten, een 66-jarige vrouw en een 10-jarig meisje, verkeerden in kritieke toestand. Ook twee van de agenten die op de schietpartij afkwamen werden getroffen door geweervuur, hoewel hun verwondingen volgens de gouverneur niet ernstig waren.

Volgens een functionaris van het ministerie van Openbare Veiligheid van Texas werd vlak voor het bloedbad op de school een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement in Uvalde. Zij is vermoedelijk de grootmoeder van de schutter, van wie wordt aangenomen dat hij haar heeft neergeschoten. Of er een verband is tussen de schietpartij in het appartement en die op de school wordt echter nog onderzocht, meldt The New York Times.

Motief onbekend
Volgens de autoriteiten handelde de schutter, geïdentificeerd als Salvador Ramos, alleen. Hij reed in een pick-uptruck naar de school, die hij gewapend met een geweer en pistool betrad, volgens CNN. De school heeft een kleine 600 leerlingen en heeft alleen een tweede, derde en vierde klas. Het is nog onbekend wat het het motief van Ramos was voor de massamoord.

De schietpartij in Texas was de dodelijkste op een Amerikaanse school sinds die op de Sandy Hook Elementary School in Connecticut in december 2012. Een schutter doodde 26 mensen, onder wie twintig kinderen van vijf tot tien jaar oud.

In 2018 doodde een voormalige student van de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, zeventien studenten en onderwijzers.

© ANP 2022
verenigde staten
uvalde
san antonio
cnn
newtown public schools
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?