Marokkaanse arbeiders eisen 100 miljoen euro schadevergoeding van Melilla

marokko
8
27 mei '22
Marokkaanse arbeiders met legale werkvergunningen in Melilla bereiden zich voor om ​​financiële compensatie te eisen van Melilla.

Ze houden de autoriteiten van de Spaanse exclave verantwoordelijk voor het onvermogen om het werk te hervatten in Melilla. Ze eisen een schadevergoeding van € 100 miljoen.

Na meer dan twee jaar sluiting zijn de landsgrenzen van Ceuta en Melilla met Marokko vorige week maandag heropend. De overgangen gingen in 2019 grotendeels op slot maar door de uitbraak van het coronavirus gingen de grenzen begin 2020 volledig op slot en door de diplomatieke crisis tussen Rabat en Madrid bleven ze langer dicht.

De twee grensovergangen zijn in eerste instantie enkel toegankelijk voor ingezetenen van de Europese Unie (EU) en voor personen die bevoegd zijn om binnen het Schengengebied te reizen. Vanaf 31 mei zijn Marokkaanse arbeiders pas weer welkom in de twee stadsexclaves.

De arbeiders voelen zich echter in de steek gelaten omdat ze werden uitgesloten de grensovergang te gebruiken en omdat ze vanaf maandag onderworpen worden aan strengere regels. Zo moeten ze een speciaal werkvisum aanvragen terwijl het gros al over een werkvergunning beschikt. Ook hekelen ze de bureaucratie waar ze tegenaan lopen als ze een bijna verlopen werkvergunning willen verlengen.

Ze roepen de verantwoordelijke autoriteiten op om een ​​oplossing te vinden en het annuleren van alle "willekeurige maatregelen" die hen beletten de exclave te betreden en naar het werk te gaan. Het vakbondsbureau van de arbeiders is aangesloten bij de Marokkaanse Confederatie van Arbeid en heeft mensenrechtenorganisaties in het land opgeroepen mee te werken aan het proces.

© MAROKKO.NL 2022
spanje
melilla
marokko
internationaal strafhof
icc
den haag
schadevergoeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?