Ondanks verbod toch protest in Casablanca tegen inflatie en normalisering met Israël

marokko
1
30 mei '22
Honderden demonstranten gingen zondag in Casablanca de straat op om te protesteren tegen de opgelopen inflatie en de normalisering met Israël.

Organisator 'Sociale Front' organiseerde de demonstratie maar de autoriteiten gaven op de valreep geen toestemming voor de mars die voor zondag gepland stond.

Ondanks kritiek op het verbod besloot de organisatie vlak voor het weekend om de mars te annuleren en riep op tot een vreedzame sit-in zondag in Casablanca. Desondanks liepen zondag toch honderden demonstranten mee.

De actievoerders, grotendeels actief bij mensenrechten-, politieke en maatschappelijke organisaties, droegen Palestijnse vlaggen en scandeerden slogans tegen het regeringsbeleid en de hoge inflatie in het land. Het protest verliep vreedzaam en zonder incidenten.

Inflatie
Net als in andere delen van de wereld worden ook inwoners van Marokko geconfronteerd met stijgende brandstof- en voedselprijzen als gevolg van een historische droogte, de oorlog in Oekraïne en de post-pandemische invloeden op de economie.

De inflatie in Marokko liep eind april op tot 4,1 procent op jaarbasis en de economische groei zal dit jaar naar verwachting tussen de 1,5 en 1,7 procent schommelen.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
casablanca
protest
politie
israel
demonstratie
inflatie
levensonderhoud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?