Marokko opent jacht op zwartspaarders

marokko
1
3 jun '22
De Marokkaanse belastingdienst (DGI) is een grootschalig onderzoek gestart naar buitenlandse bankrekeningen van Marokkanen die in Marokko wonen.

Dat meldt dagblad Assabah in haar editie van donderdag.

Het onderzoek, dat in samenwerking met het deviezenkantoor wordt uitgevoerd, is bedoeld om misgelopen belastingen te innen en overtreders er toe aan te zetten spaarsaldi buiten Marokko alsnog op Marokkaanse bankrekeningen te stallen.

Inwoners van Marokko zijn verplicht buitenlandse bank- en spaartegoeden en aandelen buiten Marokko aan te geven bij de belastingdienst. Volgens de Marokkaanse wet is het voor particulieren verboden om een buitenlandse bankrekening te openen.

In tegenstelling tot het onderzoek naar de inkomsten van influencers en andere internetondernemers is er voor zwartspaarders geen inkeerregeling en riskeren overtreders strafrechtelijke sancties en fikse geldboetes die kunnen oplopen tot zes maal de waarde van de niet-aangegeven bezittingen.

Volgens dagblad Assabah wordt voor het onderzoek gekeken naar bankrekeningen in meer dan 80 landen waar Marokko momenteel verdragen mee heeft en zijn er gesprekken gaande met 14 andere landen om de uitwisseling van bankgegevens mogelijk te maken.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
belastingdienst
dgi
zwartspaarders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?