Akhannouch wil vaart maken met officialisering Tamazight

marokko
4
7 jun '22
Premier Aziz Akhannouch wil het tempo van het officialiseren van het Tamazight opvoeren.

Dat zei Akhannouch vandaag tijdens de receptieceremonie voor maatschappelijk werkers. Hij bevestigde dat de implementatie van het Tamazight één van de tien verkiezingsbeloftes is van de regeringspartij.

De regeringsleider benadrukte dat de integratie van het Tamazicht in alle aspecten van het openbare leven de "mobilisatie van menselijke, logistieke en financiële middelen" vereist en dat het dossier van hoge prioriteit is voor koning Mohammed VI.

Akhannouch herinnerde aan de troonrede waarin Mohammed VI aangaf dat de grondwettelijke erkenning van het gehele culturele en taalkundige erfgoed van het Marokkaanse volk een essentieel onderdeel is van de nationale eenheid.

De premier belooft dat zijn regering zich zal blijven inspannen om er voor te zorgen dat het Tamazight wordt ingeburgerd bij het Ministerie van Justitie en dat hij procedures gaat aannemen om de uitvoering van het dossier te versnellen.

De maatregelen omvatten het aanbieden van vertaalmechanismen van en naar Tamazight tijdens onderzoeks-, pleit-, getuigenis-, kennisgevings-, beroep- en handhavingsprocedures, evenals de opleiding van maatschappelijk werkers om burgers te ondersteunen in de talen die ze spreken.

Justitie steeds behendiger in het Tamazight
Minister Abdellatif Ouahbi (Justitie) streeft er naar om een ​​grotere rol toe te vertrouwen aan maatschappelijk werkers om de toegang van rechtzoekenden, kinderen en ouderen tot justitiële instellingen te vergemakkelijken. Hij herinnerend aan de inspanningen op het gebied van justitiële hervorming en in het bijzonder aan de bijdrage van zijn ministerie bij het versterken van mechanismen voor de bescherming van vrouwen en kinderen.

Hij benadrukte het belang van maatschappelijk werkers om de voorwaarden voor een eerlijk proces te garanderen en hen te ondersteunen met opleidingen om hun kennis te verrijken en hun communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. 

© MAROKKO.NL 2022
marokko
aziz akhannouch
amazigh
justitie
abdellatif ouahbi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?