Duitse steden willen nieuwe maatregelen tegen coronavirus

buitenland
0
17 jun '22
Duitse steden willen nieuwe maatregelen tegen het coronavirus om de huidige uitbraak zo snel mogelijk in te dammen.

De vereniging van Duitse steden zegt dat er voor de zomervakantie actie vanuit de landelijke overheid nodig is.

"Het is duidelijk dat de huidige maatregelen niet voldoende zijn. De pandemie kan ons niet blijven verrassen", aldus voorzitter Markus Lewe van de vereniging van Duitse steden, die ook burgemeester is van Münster. Hij pleit voor het verlengen van gratis testmogelijkheden voor Duitsers en het in stand houden van de vele vaccinatiecentra. Lewe wil dat het voor regionale bestuurders mogelijk wordt om de mondkapjesplicht weer in te voeren, net als het tonen van een coronapas voor toegang tot bepaalde gebouwen.

Minister van Gezondheid Karl Lauterbach overlegt vrijdag met experts van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM. Volgens Lauterbach is er nu al sprake van een snel stijgend aantal besmettingen, hij noemde het een zomergolf. De minister raadt mensen aan om binnen mondkapjes te dragen vanwege de infectiegolf.

Lauterbach zei vrijdag dat er geen nieuwe poging komt om een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus aan te nemen in het parlement. Dat voorstel werd eerder dit jaar afgewezen. Hij moedigde Duitsers wel aan om nog een tweede boosterprik te halen, ook voor mensen jonger dan 60 jaar.

De huidige coronaregels in Duitsland zijn tot 23 september van kracht en zijn erg los. In het dagelijks leven zijn geen beperkingen.

© ANP 2022
duitsland
karl lauterbach
coronagolf
coronamaatregelen
coronavirus
münster
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?