Nigeriaanse president Buhari roept VK en EU op om te investeren in gaspijpleiding Nigeria-Marokko

marokko
2
22 jun 17:41
De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari heeft het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) opgeroepen om te investeren in het Nigeria-Marokko-gaspijpleidingproject.

In een interview met de economische nieuwsdienst Bloomberg dinsdag zei Buhari dat het gaspijpleidingproject kan helpen de gasvoorzieningscrisis in Europa op te lossen.

Wel benadrukte Buhari de noodzaak van een langetermijnpartnerschap op het gebied van groen energiebeleid tussen Nigeria, Marokko, het VK en de EU. "We hebben een partnerschap op lange termijn nodig, geen tegenstrijdigheden en meningsverschillen in het groene energiebeleid van het VK en de EU".

Nigeria, lid van de OPEC, heeft enorme gasreserves, de eerste in Afrika en de zevende in de wereld. De gaspijpleiding maakt het mogelijk om gas te transporteren naar 15 West-Afrikaanse landen en via Marokko naar Spanje en de rest van Europa. Het project bevindt zich echter nog in de plannings- en technische ontwerpfase. Marokko en Nigeria zijn beiden nog op zoek naar financiering.

De Nigeria-Marokko gaspijpleiding is een initiatief van koning Mohammed VI en de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari en is een uitbreiding van de bestaande West-Afrikaanse gaspijpleiding (WAGP) die Nigeria, Benin, Togo en Ghana met elkaar verbindt. Het megaproject moet een van 's werelds langste offshore-pijpleidingen worden, met een lengte van ongeveer 7.000 km.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Marokko en Nigeria werd in mei 2017 ondertekend en is bedoeld om de energie-autonomie van de regio ondersteunen.

© MAROKKO.NL 2022
nigeria
marokko muhammadu buhari
europese unie
verenigd koninkrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi