Marokko werkt aan wetsvoorstel om gebruik cryptomunten te reguleren

marokko
0
22 jun 19:13
De autoriteiten in Marokko werken aan een wetsvoorstel om cryptomunten zoals de Bitcoin (BTC) te reguleren.

Dat meldt Abdellatif Jouahiri, gouverneur bij de centrale bank Bank Al-Maghrib, dinsdag tijdens een persconferentie die plaatsvond na de kwartaalvergadering.

Een speciale commissie werkt aan nieuwe regelgeving over innovatie, technologie en consumentenbescherming in het bankwezen in Marokko. De commissie laat zich daarbij adviseren door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank.

De handel in digitale munten is verboden in Marokko. Desondanks bezitten 900.000 Marokkanen (2,4 procent van de bevolking) digitale munten, het hoogste percentage in Noord-Afrika. Vorig jaar is de handel in cryptocurrencies in Marokko opgelopen tot een volume van $ 6 miljoen, het op drie na grootste handelsvolume in Afrika na Nigeria, Zuid-Afrika en Kenia.

BAM heeft in het verleden meermaals gewezen op het gebrek aan een consumentenbeschermingsbeleid. Behalve dat de cryptomunten zeer volatiel zijn en de waarde flink kan fluctueren worden ze vaak geassocieerd met criminele activiteiten, waaronder het witwassen van geld.

De nieuwe wet moet het mogelijk maken om het gebruik van digitale munten te veralgemenen en tegelijkertijd voorkomen dat de middelen kunnen worden ingezet om geld wit te wassen of terrorisme te financieren.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
cryptomunten
digitale munt
bank al-maghrib
abdellatif jouahiri
bam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi