Algerije klaagt over economisch Investeringsforum in Dakhla

marokko
3
22 jun 19:25
Algerije heeft zich deze week beklaagd over het Spaans-Marokkaanse Investeringsforum dat deze week plaatsvindt in Dakhla.

Meer dan honderd Spaanse en Marokkaanse ondernemers bezoeken dinsdag en woensdag het investeringsforum in Dakhla dat bedoeld is om bedrijven en investeerders warm te maken voor de economische kansen in Zuid-Marokko.

De bijeenkomst vindt plaats naar aanleiding van de verzoening tussen Rabat en Madrid maar Ammar Bellani, speciaal gezant van Algerije bij de Arabische Maghreb-staten, beweert dat Spaanse ondernemers zijn gedwongen om deel te nemen aan het evenement. Vooral bedrijven uit de Canarische Eilanden en de regio Andalucia.

Dagblad El Español meldt dinsdag dat de Spaanse regering niet heeft meegewerkt aan de organisatie van het investeringsforum en citeerde daarbij bronnen binnen de regering. Ook komen er geen regeringsafgevaardigden naar Dakhla, "uit angst voor verdere represailles uit Algerije".

Algerije heeft eerder deze maand het vriendschapsverdrag met Spanje opgeschort en de handel met Spanje bevroren. Maandag heeft het Algerijnse ministerie van Toerisme reisbureau in het land bevolen om werkrelaties met Spanje te beëindigen.

Centraal in de ruzie met Spanje staat de steun van de Spaanse regeringsleider Pedro Sanchez voor de Sahara-plannen van Rabat.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
dakhla
spanje
investeringsforum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi