Koning Mohammed VI benadrukt belang Afrikaanse investeringsindustrie

marokko
0
22 jun 16:51
Afrika heeft een eigen investeringsindustrie nodig om massale en duurzame mobilisatie van kapitaal te garanderen en een effectieve integratie in financiële markten te verzekeren.

Dat is de boodschap die koning Mohammed VI eerder deze week overbracht aan deelnemers van de lanceringsconferentie voor het African Sovereign Investors Forum (ASIF) in Rabat.

De koning benadrukt dat investeringsfondsen krachtige indicatoren zijn van economische kansen en een betere allocatie van geldstromen stimuleren naar sectoren die economische waarde creëren en een sterke maatschappelijke impact hebben.

Hij merkte echter op dat de toegang tot kapitaal in Afrika achter blijft en voornamelijk wordt gedomineerd door financiering vanuit agentschappen en ontwikkelingsbanken, ondanks de hervormingen die verschillende landen in Afrika hebben doorgevoerd.

Het continent moet werken aan een eigen investeringsindustrie met soevereine en strategische fondsen die bovendien voldoende daadkracht heeft en kan dienen als een link tussen nationale langetermijnprioriteiten en particuliere investeerders.

De koning noemde als voorbeeld de oprichting van vaccinfabrieken en de bouw van kunstmestproductie-fabrieken in Marokko, bedoeld om de volksgezondheid en de voedselsoevereiniteit op het gehele content te waarborgen. Ook verwees hij naar de gaspijpleiding tussen Nigeria en Marokko die bedoeld is om de energie-autonomie van de regio te ondersteunen. Beide landen zoeken nog naar geld voor het project.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
afrika
mohammed vi
investeringsindustrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi