Spanje registreert eerste cholerabesmetting in meer dan 40 jaar

buitenland
0
22 jun 21:18
In Spanje is de eerste cholerabesmetting sinds 1979 vastgesteld bij een 17-jarig meisje.

De patiënt zou besmet water hebben gedronken tijdens een feestje op een boerderij in de stad Toledo, zo’n 70 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid. De boerderij is momenteel verzegeld. Volgens gezondheidsexperts is er geen reden tot paniek.

Een analyse van het water van de boerderij bevestigde de aanwezigheid van cholerabacteriën. De 17-jarige patiënt werd opgenomen in een ziekenhuis in Madrid en verklaarde dat ze van een fonteintje water, dat hoogstwaarschijnlijk uit een put kwam, had gedronken. Het meisje moest braken en had diarree. In het ziekenhuis onderging ze enkele tests waaruit bleek dat ze besmet was met cholera.

Geen kans op uitbraak
Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat het om een minder agressieve cholerabacterie gaat dan degene die voorkomt in Afrika, waar de ziekte meestal dodelijk is. De jonge vrouw is na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis.

Volgens de gezondheidsautoriteiten is het de eerste cholerabesmetting in Spanje sinds 1979. De boerderij werd uit voorzorg gesloten totdat zeker is dat er geen gevaar meer is voor de bevolking. Experts benadrukken dat er geen reden is tot paniek en dat de kans op een cholera-uitbraak in Spanje "vrijwel nihil" is.

© MAROKKO.NL 2022
spanje
toledo
cholera
ziekenhuis
water
bacteriën
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi