Marokko: groen licht voor bouw zeewaterontziltingsinstallatie en windmolenpark Dakhla

marokko
12
23 jun '22
Dakhla krijgt een zeewaterontziltingsintallatie en een windmolenpark.

Regeringsleider Aziz Akhannouch heeft woensdag in Rabat partnerschapsovereenkomsten getekend met de private sector met als doel drinkwater in de regio Dakhla en omstreken te garanderen middels de bouw van een ontziltingsstation voor zeewater.

Ook zijn overeenkomsten getekend om het ontziltingsstation, met een irrigatiegebied van 5.000 hectare, en een nieuw windmolenpark aan te sluiten op het landelijk elektriciteitsnet.

Met de zeewaterontziltingsintallatie wordt de productiecapaciteit vergroot tot 37 miljoen m3 per jaar. De kosten voor het voltooien van de infrastructuur worden geschat op ongeveer 2 miljard DH.

De ontziltingsinstallatie in Dakhla is onderdeel van het waterprogramma van de vorige regering. De plannen voor drink- en irrigatiedoeleinden voor de periode 2020-2027 kosten zo'n 115 miljard DH (€ 11 miljard).

De projecten liggen in lijn met het streven van koning Mohammed VI om de particuliere sector vaker te betrekken bij het ontwikkelen van de infrastructuur in het land. De projecten zullen meer dan 10.000 banen opleveren.

De duur van bouwwerkzaamheden aan de ontziltingsinstallatie en het windmolenpark worden geschat op 30 maanden. De aanleg van het irrigatiesysteem duur twee jaar.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
dakhla
zeewaterontziltingsinstallatie
windmolenpark
aziz akhannouch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?