Marokko: voorlopig geen coronamaatregelen of 4e prik

marokko
0
23 jun '22
Marokko zal voorlopig geen vierde dosis van het vaccin tegen het coronavirus aanbieden.

Dat zei regeringswoordvoerder Mustapha Baitas donderdag tijdens de wekelijke persconferentie.

De regering is voorlopig ook niet van plan aanvullende coronamaatregelen te nemen, ondanks signalen dat een derde coronagolf is ingezet.

De coronasituatie in Marokko is de laatste weken verslechterd. Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen dagen opgelopen tot meer dan 3.000 per dag, de hoogste stand sinds januari.

Het land maakt zich momenteel ook op voor het zomerseizoen en verwacht dit jaar een hogere opkomst dan in het pre-pandemische 2019, vooral omdat een zomervakantie weer als vanouds mogelijk is. Door de coronapandemie koos een aanzienlijk deel van de diaspora (MRE) de afgelopen twee jaar voor een vakantie in Europa.

"We willen dat het huidige toeristenseizoen succesvol verloopt", zei Baitas. "De economie in het land heeft de extra inkomsten uit toerisme hard nodig", voegde hij toe.

Ondanks dat er voorlopig geen vierde prik wordt aangeboden benadrukte Baitas wel het belang van vervolginjecties. Slechts 6,5 miljoen mensen hebben de boosterprik laten zetten, dat komt neer op 27,9 procent van de mensen die de tweede dosis hebben ontvangen.

De regering heeft vandaag de noodtoestand met een maand verlengd. Sinds de eerste invoering in maart 2020 is de sanitaire noodtoestand inmiddels 26 keer verlengd.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
coronavirus
vaccinatiecampagne
vaccinbooster
mustapha baitas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?