Ajacied Ihattaren is 'grote broer' Vanenburg dankbaar

sport
0
29 jun '22
Het is aan Gerald Vanenburg te danken dat de voetballoopbaan van Mohamed Ihattaren er nog niet op zit.

Dat zegt de 20-jarige aanvaller in een interview met Ajax TV. Ajax huurt de 20-jarige Ihattaren dit kalenderjaar van Juventus, met een optie tot koop.

De voormalige speler van PSV krijgt bij de kampioen een nieuwe kans. Hij arriveerde begin dit jaar met veel overgewicht in de hoofdstad, maar oogde vrijdag op de training afgetraind en fit.

"Vanenburg appte me om met me te kunnen praten", zegt Ihattaren over de 58-jarige oud-international. "We hadden gelijk een klik. Hij zei: spelers met jouw kwaliteiten kunnen niet stoppen, zet dat maar uit je hoofd. Een dag later begonnen we al met trainen."

Goede gozer
"Gerald is m'n grootste fan", vervolgde Ihattaren. "Hij is een goede gozer. We gingen heel vaak wandelen samen. Maar ook praten, trainen, bellen. Ik huilde bij hem, alles. Hij was als een grote broer voor me. Ik kon hem ook alles vertellen, nog steeds. Ik ben hem daar erg dankbaar voor."

Alfred Schreuder, de nieuwe trainer van Ajax, sprak vrijdag zijn vertrouwen uit in Ihattaren. "Hij zit nu in kleedkamer 1, zoals we dat hier noemen. Dat is al een mooie beloning voor hem. Nu moet hij wedstrijdritme krijgen en fit blijven. Op jonge leeftijd was hij al zo goed. Dat zag je bij PSV. De klasse druipt nog steeds van hem af."

© ANP 2022
afc ajax
mohamed ihattaren
alfred schreuder
psv
gerald vanenburg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?