Marokko start campagne tegen waterverspilling

marokko
0
1 jul '22
In Marokko is vandaag een bewustwordingscampagne gestart om waterverspilling tegen te gaan.

De campagne is een initiatief van het Ministerie van Uitrusting en Water en vraagt aandacht voor de waterstress waar het land mee kampt.

De komende twee maanden zullen spotjes op TV en sociale netwerken de noodklok luiden om burgers bewust te maken van de urgentie van de situatie. Als onderdeel van de campagne komen mensen aan het woord die vertellen over hun ervaringen met waterstress en hoe hun dagelijkse leven wordt beïnvloed door een structureel gebrek water.

"De campagne is gericht op de hele bevolking, zowel stedelingen als mensen op het platteland, maar ook boeren.", meldt het ministerie in een verklaring. "Marokko bevindt zich in een waternoodsituatie", waarschuwt het ministerie. Watervoorraden nemen af terwijl het waterverbruik juist toeneemt.

Ondanks de inspanningen van de autoriteiten om de drinkwatervoorziening te garanderen is "water tegenwoordig schaars en telt elke druppel", zegt Minister Nizar Baraka (Uitrusting en Water). "Stop met de verspilling van water", dat is nodig om hulpbronnen te behouden en een rechtvaardige verdeling van water voor iedereen te garanderen, stelt Baraka.

"Verantwoord waterverbruik is een daad van burgerschap en nationale solidariteit", aldus waterminister Baraka.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
waterverspilling
campagne
droogte
nizar baraka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?