Israëlisch visumkantoor in Rabat om meer Marokkaanse toeristen aan te trekken

marokko
8
4 jul '22
Israël gaat in Rabat een visumkantoor opzetten voor het afhandelen van visumaanvragen voor Marokkanen die Israël willen bezoeken.

Het kantoor is bedoeld om de afhandeling van visumaanvragen te versnellen en moet er voor zorgen dat meer Marokkaanse toeristen een bezoek brengen aan Israël.

"Medewerkers van het kantoor werken hard om reizen van Marokko naar Israël te vergemakkelijken.", meldt Eyal David, plaatsvervangend hoofd van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat. Via israelvisamorocco.com kunnen geïnteresseerden informatie nalezen en een visum aanvragen.

Marokko en Israël knoopten in december 2020 betrekkingen aan en spraken af om de samenwerking op het gebied van handel, defensie, zorg, onderwijs en burgerluchtvaart te verbeteren.

De twee landen hebben gesprekken gevoerd met het doel om afspraken te maken over een wederzijdse visumvrijstelling maar die gesprekken liepen op niets uit. Tot dusver zijn alleen diplomaten van beide landen vrijgesteld van een visum.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waarmee Israël in 2020 de betrekkingen formaliseerde, hebben wel al een overeenkomst voor wederzijdse visumvrijstelling gesloten.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
rabat
israel
visumaanvragen
visa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?